maandag 12 mei 2014

handtekening + beschrijving

Er staat een bureautafel met stoel. Daaraan heeft een deelneemster plaatsgenomen. Voor haar op tafel ligt teken papier met een stift. Aan beide kanten van het tekenpapier staan twee statieven opgesteld. Op één van de statieven is een videocamera gemonteerd. Op het andere statief is een beamer gemonteerd. De beamer projecteert het beeld op het tekenpapier. De videocamera neemt het beeld op, wat de beamer projecteert. 

De deelneemster wordt gevraagd of zei haar hand wilt natekenen door middel van overtrekken. Ze plaatst haar hand op het tekenpapier. Op dit zelfde ogenblik verschijnt naast haar hand, haar geprojecteerde hand die zei zal overtrekken. Zei merkt op dat dit een lastige opgave voor haar is. Want zodra ze haar tekenhand beweegt in de richting van de geprojecteerde hand, verplaatst haar geprojecteerde hand ook. Toch blijkt het niet geheel onmogelijk te zijn. 

Na enkele minuten tekenen bestaat het resultaat uit voorzichtige haperende bibber lijnen afgewisseld met hier en daar een wilde uithaal. Nu zei haar eindresultaat observeert, merkt ze op dat haar bibber lijnen uit een soort van wel overwogen handelingen bestaan. En dat haar uithalen min of meer uit intuitieve handelingen zijn voortgekomen. Haar tekening wordt nu naast de tekeningen van haar mede participanten opgehangen. Om zo een beeld te vormen van haar persoonlijke handschrift en te vergelijken met de resultaten van de andere deelnemers hun handschriften.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten